Partner van Nuchter over Gewicht en JOGG

28 juni 2018
Auteur: Evalien Wiersma

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. Daar brengt Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) verandering in. Met de JOGG-aanpak maken gemeentes een gezond leven voor een kind makkelijker. Nuchter over Gewicht is een samenwerking tussen twaalf Friese gemeenten die volgens deze JOGG-aanpak werkt. 8D Games mag met trots zeggen dat we een partner van Nuchter over Gewicht zijn. Lees verder om te ontdekken wat JOGG heeft behaald en leer over onze rol in dit belangrijke initiatief.

Lees verder…

AVG in serious games: privacy by design

22 juni 2018
Auteur: Maarten Stevens

We hebben het in een vorig blog gehad over de AVG, een Europese wetgeving die aangeeft welke rechten personen en welke plichten bedrijven hebben als het gaat over privacy gevoelige informatie. In serious games speelt dat natuurlijk ook en waar we de vorige keer keken naar het aspect privacy by default gaat het deze keer over “privacy by design”.

Lees verder…

Sluit je CJIB training af in VR

13 juni 2018
Auteur: Evalien Wiersma

Veel bedrijven bieden zowel nieuwe als oude werknemers trainingen aan. Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) wilde deze trainingen extra interessant maken en vond de oplossing in serious games. 8D Games heeft samen met de instantie “CJIB in VR” bedacht, waarin werknemers hun CJIB training afsluiten met een ervaring in VR!

Lees verder…

AVG in serious games: privacy by default

12 juni 2018
Auteur: Maarten Stevens

De laatste weken is het vaak gegaan over privacy en dan met name over de AVG. AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is een Europese wet (ook wel bekend als GPDR) waarin is vastgelegd hoe bedrijven en instellingen moeten omgaan met persoonsgegevens en welke rechten personen hebben ten aanzien van hun opgeslagen gegevens. Dat brengt natuurlijk ook de vraag: hoe zit het met de AVG in serious games? Daar gaan we in dit blog verder op in en dan met name over “privacy by default”.

Lees verder…

Handlantis: het gebarenspel met impact!

6 juni 2018
Auteur: Evalien Wiersma

Een nieuwe taal leren is voor de meesten een lastig karwei. Je hebt veel doorzettingsvermogen en geduld nodig. Maar wat als je afhankelijk bent van een taal? Niet alleen overkomt dit slechthorende of dove mensen, het overkomt ook hun relaties. Vooral bij kinderen met een gehoorbeperking is het belangrijk dat familie en vrienden actief met hen gebaren oefent.  Daarom heeft 8D Games samen met Pento Audiologisch Centrum Friesland een gebarenspel ontwikkeld, genaamd Handlantis. Lees verder en ontdek meer over Handlantis!

Lees verder…

Samenwerkingsspel met de Gemeente Groningen

23 april 2018
Auteur: Evalien Wiersma

Raketten bij een gemeente? Ja echt! In 2021 gaat de Omgevingswet in werking. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. De gemeente Groningen wil dat processen rondom aanvragen binnen de nieuwe omgevingswet sneller verlopen en beleidsmakers meer met de aanvragers meedenken. De gemeente Groningen nam daarom contact op met 8D Games voor een game die de communicatie tussen verschillende afdelingen bevordert. Lees verder en ontdek hoe afdelingsoverstijgend werken wordt gestimuleerd door een samenwerkingsspel over raketten! 

Lees verder…

Teamontwikkeling bevorderen

3 april 2018
Auteur: Evalien Wiersma

Zoals in ons eerdere blog is verteld, gebruiken wij sinds anderhalf jaar de Belbintest om ons team te analyseren. Hierdoor kunnen we ieder keer weer de teamontwikkeling bevorderen. Niet alleen krijgen wij een overzicht over de wensen en behoeftes van onze medewerkers, het geeft ons ook een kans om de samenwerking te verbeteren door bepaalde maatregelen te nemen. Lees verder voor een uitgebreide uitleg over hoe Belbin bij 8D Games in zijn werk gaat en hoe wij de resultaten toepassen in onze dagelijkse bezigheden.

Lees verder…

Een evenwichtige teamsamenstelling met Belbin

3 april 2018
Auteur: Evalien Wiersma

Bij 8D Games hechten we waarde aan de manier waarop we samenwerken met elkaar en met opdrachtgevers. We besteden daarom zorg en tijd aan het onderzoeken van vragen zoals: “Hoe zorgen we ervoor dat iemand zijn of haar potentie bereikt?”, “Hoe zorgen we ervoor dat we samen, als één geheel, efficiënt werken?” en “Hoe komt de expertise van elk teamlid goed tot zijn recht in de samenwerking? “. Vorig jaar hebben we een supertool gevonden om dit soort vragen op objectieve basis te beantwoorden. Lees verder en ontdek welke tool dit is en hoe je deze inzet om de teamsamenstelling met Belbin in jouw team te bevorderen.

Lees verder…