Route app: Routes Fryslan Style

Friesland is een mooie provincie vol natuurschoon en cultuur. Elk jaar gaan duizenden bewoners en toeristen op pad. Met de fiets, boot of benenwagen ontdekken ze het mooie van Friesland. Maar hoe kun je mensen optimaal laten genieten van alles wat er allemaal in het Friese land te beleven is? Simpel: met een uitgebreide route app waarin je routes kan vinden, culturele plekken kan bezoeken en echt iets kan beleven!

Routes Friesland style

Het is natuurlijk simpel gezegd maar zo’n route app maken is niet in een weekje gedaan. Belangrijk is dat de app intuïtief is voor verschillende culturen, een goede beleving geeft en echt iets toevoegt voor de gebruiker. Samen met onze partners en stakeholders zijn we een jaar lang bezig geweest met ontwerpen, maken, testen en verbeteren. En het resultaat mag er zijn: Routes Fryslan Style is een gratis app die in verschillende talen routes aanbiedt voor varen, fietsen en/of wandelen.

Routes

Mensen die Friesland graag willen ontdekken via de route app kunnen zoeken op thema. Zoek je een culturele route, of hou je meer van geschiedenis, natuur, uitzichten of architectuur? Daarnaast kun je aangeven welke wegen je wil bewandelen: waterwegen, fietspaden, enz. De route app houdt rekening met minder validen en kinderen en selecteert zo  de routes die het beste bij je passen. Geef je voorkeuren aan en je kan Friesland gaan ontdekken.

 

Route app: Routes Fryslan Style Zelf kiezen hoe je de route wil afleggen Je kan kiezen uit gewone routes en bijzondere Beleefroutes

 

Augmented reality

Bepaalde routes zijn echte beleefroutes. De naam zegt het al, daar kun je echt iets beleven. In teksten, video en met 3D modellen nemen we je mee in een verhaal. Tijdens de route kun je op bepaalde punten filmpjes zien, bijvoorbeeld hoe het vroeger op die plek er uit zag. We gebruiken augmented reality om de video en 3D modellen in het landschap te tonen. Zo blijf je in contact met het mooie van Friesland.

Gamification

Naast de augmented reality hebben we ook gamification opgenomen in de route app. Zo kunnen tijdens routes een quiz of puzzel gespeeld worden en zijn er achievements te behalen door verschillende routes te lopen. Met deze gamification in combinatie met de augmented reality is de Routes Fryslan style app voor de gebruiker een plezierige app geworden die je Friesland echt laat beleven.

Gratis route app

Ondanks dat de app net gelanceerd is kun je al meer dan 100 routes in Friesland beleven. Bovendien is de app gratis voor de gebruiker maar ook gratis voor de gemeentes en verenigingen die een route willen starten met bijvoorbeeld augmented reality. Momenteel zijn veel gemeentes bezig om met mooie beleefroutes hun regio op de digitale kaart te zetten. Uiteindelijk zullen er meer dan 1000 routes in Friesland in de app te vinden zijn. In de app zijn hotspots te vinden, restaurants en musea. Kortom: Als je Friesland echt wil beleven moet je de app downloaden!

Deze route app is ontwikkeld door 8D Games in samenwerking met bureau Maalstroom en Merk Fryslan met steun van Provincie Fryslan, Gemeente Leeuwarden, Stadsregio Leeuwarden, Recreatieschap Marrekrite en Water Connecting 2018)

De app Routes Friesland Style is in beheer van Merk Fryslan en 8D games