Training door middel van games

Nieuw gedrag aanleren is moeilijk. Je kunt natuurlijk in boeken lezen hoe iets moet, maar kun je dit dan ook direct toepassen in de praktijk? Bovendien is theorie vaak erg saai. De echte test zit hem natuurlijk in het uitvoeren van de nieuwe vaardigheden: Oefening baart kunst! Hetzelfde geldt voor het afleren van oud gedrag. Dit is vaak extra moeilijk en vereist veel discipline. Veel cursisten haken daardoor snel af. Een training mist dan zijn effect.

Daarnaast brengen veel trainingen ook andere nadelen met zich mee. Bijvoorbeeld als machines moeten worden stilgezet, omdat het personeel er anders niet mee kan oefenen. Of als personeel extra lang moet worden uitgeroosterd, omdat zij per se naar een fysieke locatie moeten voor de training. Dat kost geld. Serious games zijn dan de oplossing.

Training en Serious games gaan perfect samen. Want in een game moeten deelnemers hun nieuwe kennis altijd direct toepassen. Je kunt niet alleen zeggen dat je het snapt, je moet het ook laten zien! Zo wordt voor de trainer en/of werkgever meetbaar of de cursist zijn doelen heeft behaald. Bovendien kunnen de cursisten in een veilige omgeving onbeperkt oefenen. Hiervoor is weinig organisatie nodig, waardoor de kosten van een training omlaag gaan.

Voor de provincie Fryslan heeft 8D Games een training gemaakt waarin de interne werkwijze in een spel is verpakt voor nieuwe werknemers. Waar moet je nieuwe bezoekers aanmelden? Hoe boek je een vergaderzaal? En wat zijn de regels rondom het archief? Wat vroeger in een boekje stond dat niemand las is nu verpakt in een game die men met plezier meerdere keren speelt. Hetzelfde geld voor de machinekamer die we nagebouwd hebben voor maritiem instituut Willem Barentsz. Met deze simulatie kunnen cursisten (gevaarlijke) situaties trainen zonder zelf gevaar te lopen.

Plezierig, meetbaar en ook nog eens goedkoper! Vraag een demo aan

Serious Game voor doven en slechthorenden

In deze onderwaterwereld moet je met gebarentaal je weg vinden in dit vreemde huis.

Lees meer

SoVaTASS

SoVaTASS leert jongeren met autisme sociale vaardigheden

Lees meer

Sportbouwer

Met Sportbouwer leren kinderen stap voor stap hun motoriek te verbeteren. Hiermee unlocken ze extra mogelijkheden in de game.

Lees meer

Himmel Heroes

Met Himmel Heroes ruimen jongeren afval op en brengen ze het naar het afvalmonster

Lees meer